Kontakta oss

50 eller 100% återvunnen plast i alla våra flaskor!   

Add Value är en stor aktör på den svenska vattenmarknaden och det är vårt ansvar att leverera produkter som tär minsta möjliga på vår miljö. Hela tiden utmanar vi därför våra leverantörer för att vi tillsammans ska ligga i framkant och vara lösningsorienterade och med så liten miljöpåverkan som möjligt. På senare tid har mycket fokus kretsat kring plast. Add Value säljer miljontals med PET-flaskor är det superviktigt för oss att ha riktigt bra alternativ att erbjuda. Det har vi!

Huvuddelen av våra flaskor görs idag av 100% återvunnen plast och blåses på plats i produktionen. Material och transporter är de största utmaningarna och dom har vi full koll på. Återvunnen plast är idag en bristvara på marknaden och har fått priserna på rPet att gå upp, men vi gör allt vi kan för att bibehålla ett bra försäljningspris. 

Flaskorna Flexi och Rapid tillverkas också i en helt CO2-neutral process. Denna leverantör har täckt sitt stora tak med solceller som används för all deras produktion av flaskor och vatten. Denna CO2-neutrala process sker alltså utan att vi "köper oss fria" med hjälp av utsläppsrättigheter eller trädplantering!  

I våra övriga PET-flaskor; Mini och Clear är det sedan många år tillbaka endast 50 % återvunnen plast!

Lägg därtill att nästan 9 av 10 flaskor återvinns hos Returpack och blir till nytt material. Add Value jobbar aktivt med att ni som kunder ska återvinna era flaskor och burkar i så hög grad det bara går. Vi har goda kontakter med Returpack och kan gärna förmedla kontakter och tips vidare till er!

Produktion

Att producera vatten är en jämförelsevis energisnål typ av produktion. 

Våra flaskor Flexi 33 cl och Flexi 50 cl och Rapid produceras i en helt CO2-neutral process med hjälp av solceller på hela taket av anläggningen!

Vår leverantör av Junior 30 cl och Vital 50cl köper sedan länge ”grön el” framställt från förnybar energi som sol, vind och vattenkraft. All produktion hos dem är också certifierad enligt den internationella miljöstandarden ISO 14001 som förpliktar att handla miljöriktigt i alla avseenden. 

Material

Andelen återvunnen plast i våra flaskor varierar 

  • 100 % återvunnen plast i flaskorna Vital, Junior, Flexi, Rapid och Exklusiv
  • 50 % återvunnen plast flaskorna Mini och Clear 

Huvuddelen av all plast som skyddar flaskorna i sina transportkolli är också återvunnen plast. 

För att minimera limmet på etiketten har vi på de flesta flaskorna idag den senaste "wrap-around" tekniken, dvs att etiketten hålls samman med en tunn limremsa vid överlappningen. Det gör "wrap-around" till Returpacks favorit vid återvinningen! 

Transport

Vi spar många mil på att huvuddelen av alla våra flaskor blåses på samma plats som de fylls med vatten. Det gör att vi slipper köpa in och transportera tomma färdigblåsta PET-flaskor på vägarna! 

Det har också varit viktigt för Add Value att endast använda fraktbolag som själva har ISO-miljöcertifikat samt tillämpar ”Eco-Driving”. 

När du köper in vatten, försök då att tänka smarta transportlösningar du också!

Återvinning

Alla våra PET-flaskor kan återvinnas hos Returpack. Där tvättas och återvinns plasten. Kanske att din flaska dyker upp som en ny PET-flaska eller en del i en fleecetröja, grytlappar eller i form av isoleringsmaterial. En återvunnen PET-flaska spar 67% i energiåtgång jämfört med en helt nytillverkad. Sverige har ett unikt återvinningssystem i form av AB Svenska Returpack. Add Value kan gärna förmedla ytterligare information kring återvinning och hur man kan göra det enkelt att samla in och återvinna flaskor och burkar.

VI har flera flaskor och burkar som också går att använda i Norge och Finland då vi har registrerat dem där. Fråga oss gärna! 

Glasflaskor har ingen pant, men här redovisar Add Value försäljning av glas till Svensk Glasåtervinning och betalar in avgift för glas direkt till dem. 

När året är slut räknar vi samman vilka volymer av wellpapp och plastemballage som vi förbrukat och betalar in avgifter och skatt för de aktuella mängderna. Hela tiden jobbar vi med att minimera vårt avtryck. 

https://pantamera.nu/pantsystem/varfor-pantar-vi/fran-forpackning-till-forpackning/

 

Har du förslag på hur Add Value kan arbeta ännu mera energieffektivt så hör gärna av dig och berätta! Vi vill ligga i framkant!